kurka no, nie wiedziałem gdzie to wlepić, ale ląduje tutaj;]
zastanawiam się nad zakupem słuchawek, głównie do gier, ale też do słuchania mp3(na kompie, rzadko)
Musi być w nich też dobry mikrofon i muszą być dobrze wykonane, bbbb. wygodne, no o jakości dźwięku nie wspominając;) Zastanawiam się nad trzema modelami:
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008
To zależy trochę też od ceny ja sobie zakupiłem Creative HS-900 i jestem bardzo zadowolony. Basik niezły, mikrofon dobry, wygone itp jedyna wade jaka narazie znalazłem jest to że są ciepłe jak typowa zimowa czapka z pomponem i po godzinie grania muszę wietrzyć uszy
Tych wymienionych przez ciebie modeli nie znam, ale są tam 2 propozycje creativa, a ja sie jak na razie na jakości tej firmy nie zawiodłem.
Posiadam model Creative HS-600 i powiem Ci, że w głosie, basie spisują się całkiem całkiem, tylko jak mam je dłużej ubrane to zaczynają mnie uszy boleć, może to przez to, że noszę okulary ?
no niestety z okularami tak jest ....
jakie słuchawkinie ubiore po jakims czasie bola uszy od okularów
również polecak creativy nigdy sie na nich nie zawiodłam
z tych 3 zdecydowanie fatality. mam hs-600 i tak jak poprzednicy - bola uszy po ok 30 min w okularach i po ok godzinie bez, fatal jest o wiele fajniej wykonany - miekszy, wydaje sie lzejszy bo nie sciska tak bardzo i uszy nie gniota sie o drewno w srodku. no i maja odczepianego mica. Logitech bardzo odstaje.
Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2004 Posty: 1559 Skąd: Warszawa
Serj te ostatnie sa kozackie
A te 600 to tak jak mowi slover ze bola uszy bo poprostu sa za male musza byc sluchawki takie zeby zakrywaly caly uchY, to chyba jest nawazniejsze
_________________ What does not kill you... makes you stronger.
Jezeli chodzi o jakosc dzwieku (mp3) to bija wiekszosc konkurencji lacznie z wyzszymi senheiserami. (posiadam je i to wyniki moich obserwacji) Ich minusem chyba jedynym jest kruchosc - moje dwa razy spadly z niewielkiej wysokosci (metr?) na dywan i musialem je juz kleic... Nie mniej jak chcesz dobra jakosc dzwieku to tylko te sluchawki.
a ja mam słuchaweczki bardzo wygodne dla osob ktore noszą okulary... Philips SHP2500 mozna siedziec i grac nieskonczonosc... rowniez nosze okulary i nie mam problemu z bolącymi uszami hyhyhy co prawda nie posiadają one mica ale mozna za 10 zl kupic odddzielny mic lub sobie samemu zrobic
Ojj, za dużo się przed csem siedzi, to potem wszyscy noszą okulary^^
ciekawe, bo dużo jest opini, że 600tki są megawygodne;x i są leciutkie(ok. 200g ;o)
no ale jak tak mówicie, że niewygodne, to zostały mi tylko fatal1ty chyba. Bo Logitech nie nachodzą całkiem na uszy, a to duży minus;x Tyle że w fatal1tach mikrofon jess ciut gorszy...czyli tak jak powiedział kemo, logitechy od razu wyrzucić?
Blitz, bdzie ciężko tyle dołożyć, a tych mp3 na kompie nie słucham tak dużo znowu, bo mam pokaźną wieżę^^
no chyba, że macie jakieś propozycje w granicach 70 zł, w porywach dołożę najwyżej coś^^
no i dzieki wszystkim za odpowiedzi;*
[edit]
Poczytałem trochę o fatal1tych i podobno grają bardzo cichutko, nawet jeśli wszystko odkręci się na maxa ;x tak samo mic, dzwiek przez niego przekazywany - cichuteńki ;o Ma albo słyszał je ktoś w akcji? Rzeczywiście takie ciche?;o
Wiek: 22 Dołączył: 08 Sie 2006 Posty: 138 Skąd: Wieliczka
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008
no sennheisery to najlepsze z sluchawek jakie kiedykolwiek mialem na uszach =D tak jak sZmier powiedzial przestrzenny miazdzy ... tylko cena jest raczej nie przystepna ale cos za cos ... wez pozyczke i doloz do syberii xDD polecam
_________________ co wypijesz to wypocisz ,
co Cie nie zabije to wzmocni ...
Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2004 Posty: 1559 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008
Ja mam proste pfilipsy SBC HP200 tanie z dzwiekiem daja rady ( co widac jak karam przez sciany ) i sa z budowy identyczne jak pokazane wyzej przez BAKUsia HP 2500 wiec sa naprawde wygodne ile by sie nie siedzialo polecam bo kupuje prawie ciagle. Kupuje ciagle... bo ich wada jest jednak malo wytrzymala konstrukcja jak ktos ma wielki leb albo zaklada jes nie zdarnie to przy rozciaganiu moze pokenac jakis plastik... No mi to nie przeszkadza ale moze komus
_________________ What does not kill you... makes you stronger.
Shmierku (i rauLku), ja wiem że Sennheisery to cudo, ale dołożyć coś to nie znaczy dołożyć 300 zł xD skusiłbym się na te sennheisery ale cena ;o tak samo, kemusiu, steelsound 5h, za wysoka półka...z ciut tańszych proszę:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum