Witam to mój pierwszy post na forum.
Mam bez przewodową myszkę, która podczas gry w cs'a po paru minutach zaczyna poprostu świrować, tzn. ciężko się nią celuje, przycisk albo nie działa kiedy go kliknę, albo kliknę raz i tak jakby myszka się zacina i ciągle klikała. Zdarzyło mi się też pare razy że nawet podczas gdy nie gram to tak jakby sygnał z myszki do komputera dochodzi po paru sekundach, czyli jeśli kliknę to reakcja następuje dopiero po 5 sekundach.
Wie ktoś jak to naprawić ?
Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2004 Posty: 1218 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 01 Sty, 2009
Najprosciej zaczac od przeczyszczenia optyki, ale zapewne to juz robiles. Czesc objawow jest typowa dla optyki ale czesc to cos jakby komunikacja. Nigdy nie mialem bezprzewodowej wiec na tym polu nie pomoge.
Ja bym polecil zmienic myszke Nie ma to jak stary , dobry (i zawsze dzialajacy kabel) ;]
Moze byc tak,ze cos zakloca ci sygnal pomiedzy myszka a 'baza' ?
_________________ Nie jestem całkiem bezużyteczny - można mnie podawać jako zły przykład !
A z drugiej strony jak sprawdziles ze nic nie zakloca? Moze byc np z 15 sieci WiFi, które działają na podobnym zakresie częstotliwości? Uzyles jakiegos specjalistycznego sprzętu do pomiarów? Bo to, ze nie korzystasz obok z radia to nie znaczy ze nic nie zakloca.
_________________ Idziemy na WOJNE. Idziemy po Zwyciestwo.
No sprawdzenie to nie takie hop-siup. Dlatego sie zdziwilem jak napisales ze nic nie zakloca. Wlasnie wychodzi na to ze albo jest popsuta, albo moze cos zaklocac. Specem od tego nie jestem ale i myszka, i czesc WiFi dziala na takim samym pasmie czestotliwosci, a np Wifi juz to potrafi zaklocac. Po to wlasnie porobili rozne kanaly dla WiFi. Nie wiem tylko jak duzo jest jeszcze sieci dzialajacych na pasmie 2.4 - pewno malo.
Zaklocen domowym sposobem raczej nie pomierzysz.
kupic sobie kabel i sie nie przejmowac. Chyba ze mozesz caly pokoj oblozyc np. folia aluminiowa, albo przynajmniej zbudowac sobie budke z kartonu i aluminium na kompa. Innego sposobu nie znam, ale mozesz popytac na np. forach elektronicznych.
Co do zakłóceń to ja tylko stwierdzilem ze wifi i mycha dziala na tym samym pasmie - ale na tym czy to sie moze zaklocac to sie nie znam . Wygoogluj troche - na pewno znajdziesz odpowiedz czy w ogole jest cos takiego mozliwe .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum