No gralem teraz to bylo nawet niezle, lagow jako takich nie zaobserwowalem.
Tylko to dlugie laczenie z serwerem po zmianie mapy denerwuje (czasami trzeba wrecz
sie odlaczyc i polaczyc ponownie) - da sie cos z tym zrobic ?
_________________ Nie jestem całkiem bezużyteczny - można mnie podawać jako zły przykład !
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009
Hmmm...
Może trzeba by było sprawdzić sprzęt na którym server pracuje?
Nie wiem np go przeczyścić w środku. Nadmiar kurzu spowalnia prace servera/komputera.
_________________ "Czy przeszkadza komuś, że ja żyję,
Ile stracą jak przeżyję jeszcze kilka lat ,
Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach mat,
I pokonam moje lęki zachowując się jak kat"
Z mojej strony to wygląda tak - zero lagów, ALE incydenty z notorycznymi "wykopkami" z serwera były bardzo irytujące - sądzę, że wtedy właśnie sporo ludzi zrezygnowało z Mostowni.
Co do mapcyklu. Po pierwsze warto byłoby przepleść mapy popularne z mniej lubianymi, żeby ludzie nie wychodzili na kilka godzin, a wracali na dust2.
Czy komuś się to podoba, czy nie, oto moja wizja mapcyklu:
1. de_dust2
2. de_nuke
3. de_inferno
4. de_train
5. de_dust
6. _______ tu wstawiłabym mniej popularną mapę z listy poniżej, ale nie cbble/prodigy/vertigo - moim zdaniem są dość nudne
7. de_aztec
Inne mapy, które uważam za "spoko", te stare i te nowe, kolejność przypadkowa:
cs_office
cs_havana
cs_militia
de_piranesi
de_cpl_mill
de_tuscan
de_arizona
de_survivor
cs_siege
de_cbble
cs_arabstreets
de_prodigy
de_vertigo
de_irak
de_village
de_dawn
de_rotterdam
Poza tym zawsze podobała mi się opcja, gdzie admin, w razie narzekań graczy, miał możliwość wystawić wielomapowego vota, gdzie automatycznie następowała zmiana na zwycięską mapę.
ja jestem za umozliwieniem adminom votowania map i to by było na tyle plus nocny mapcykl non stop ale widze ze mostowiacy to tu juz tez mało bywaja i nie wiem czy sie na ten temat wypowiedza
siemka
ja przy takim stanie rzeczy (agonia popularnosci serwera) proponuje same standardy na jakis czas np. sam nocny.
jak to tez nie sciagnie graczy dac voty adminom i jechac typowo pod wiekszosc ludzi na serwie.
dla czego nie odrazu dac voty ? bo jak znam zycie to wejdzie admin da vota ludzie zaglosuja na jakas mape, admin w trakcie wyjdzie z serwa i sie okaze ze sa dwie te same mapy pod rzad i nie ma kto tego zmienic... juz nie raz widzialem jak wlasnie w takim przypadku ludzie wychodzili z serwa
Ja jestem za votowaniem nastepnych map
No ale skoro sprawdzamy jak bedzie sie gralo na okrojonym MC to moze byc,
mysle ,ze w tym momencie w ogole podjete JAKIEKOLWIEK kroki beda dobre
Wazne tez,zeby ludzie zwracali uwage jak to sie w praktyce sprawdza i meldowac,
jak bedzie dobrze to moze zostawic to na dluzej - bedzie gorzej, to bedzie trzeba
myslec o czyms swiezszym
Do zo na serwerze ;-D
_________________ Nie jestem całkiem bezużyteczny - można mnie podawać jako zły przykład !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum