tuscan moze nie jest standardem ale jest grany chocby w niemieckim ESL i na turniejach.
gryfciu ale co to ma do rzeczy ? czy serwer mostownia to niemiecki esl ?
to juz bylo przerabiane jak kiedys styga upieral sie ze nie wywali z mapcycka jakiejs tam mapy bo ona jest w esl, wiec i bedzie na serwie i co z tego skoro ludzie maja w doopie esl i nie chca grac na danej mapie... czy wam naprawde jest tak trudno to zrozumiec ? przerabialismy to na wlasnej skorze a teraz nikt tego nie pamieta...
jasne ze jest wiele grywalnych map ale wiekszosci i tak nie beda sie podobaly.
ty powiesz tuskan kto inny mapa x a inny y, to nie ma sensu bo nie dogodzi sie wszystkim.
trzeba zostawic najbardziej typowe mapy, takie ktore i tak beda grane.
jak bedzie jakis admin na serwie i bedzie dobra frekwencja to wtedy mozna wlasnie dac vota czy zmienic na tuskana czy cos innego, ale jak nie ma adminow to ludzie beda wychodzic z tuskanopodobnych mapek.
pamietajmy ze ostatnio serwer (lub łącze) zachowuje sie jak zx spectrum + i jak ktos ma sie meczyc z lagami na malo lubianej mapie to wyjdzie z serwa na 100%
odkad pamietam padajace serwy ratowalo sie standardami. jak sie serwer rozkreci to ludzie beda grac wszystko co im zapodasz, ale te czasy dla mostowni minely i jak nic sie nie zrobi to juz nie wroca
hiena dobrze prawi z plikiem map wrzucic tam to co jest na serwie i bedzie szybki i prosty wybor.
co do wiekszego oflagowania adminow juz sie nie bede upieral bo chyba jednak lepiej jak dana mapa bedzie 2 x niz ma byc pusty serwer.
Przeczytałam dotychczasową dyskusję, ale się pogubiłam .
Wczoraj był tuscan i rzeczywiście - dużo ludzi pouciekało.
Powtórzę się. Proponuję mapcykl:
1. de_dust2
2. de_nuke
3. de_inferno
4. de_train
5. de_dust
6. _______ tu wstawiłabym mniej popularną mapę z listy poniżej, ale nie cbble/prodigy/vertigo - moim zdaniem są dość nudne
7. de_aztec
W punkt 6. od biedy zapodałabym prodigy, albo jakiegoś aima, np. aim_map lub aim_k4e . Na aimach gra jest dość wartka, miła odmiana jak dla trwających całą rundę rund na mostach . Można by ją dać na sam koniec mapcyklu, czyli u mnie byłoby to po aztecu.
Poniżej powtarzam te mapy, co wcześniej. Uważam, że admini powinni mieć możliwość zrobienia vota na wybrane przez siebie mapy z poniższej listy - ludzie sami zadecydują na czym akurat chętnie by sobie pograli:
cs_office
cs_havana
cs_militia
de_piranesi
de_cpl_mill
de_tuscan
de_arizona
de_survivor
cs_siege
de_cbble
cs_arabstreets
de_prodigy
de_vertigo
de_irak
de_village
de_dawn
de_rotterdam
Osobiście nie widzę potrzeby wydłużania/skracania map. Moim zdaniem te 20 minut to strzał w dyszkę. Pozdrówki .
Wiek: 35 Dołączył: 16 Mar 2004 Posty: 1351 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009
Zrobimy tak:
Kazdy admin ktoey sie wypowie w tym temacie od teraz do 17:45 jutro dostanie mozliwosc zmian mapy bedzie to oznaczalo ze nie jest mu oobojetny los serwera i forum
Czas start
Pozdrawiam
Hmm...
Mi też nie jest obojętny serwer.
Gdy tylko mam możliwość staram się grać nawet kiedy jest pusty.
Tak sobie myślę, że voty na końcu każdej mapy i ranking raczy "/rank" oraz "/top15" mogły by przyciągnąć większą liczbę graczy.
Pozdrawiam.
_________________ "Czy przeszkadza komuś, że ja żyję,
Ile stracą jak przeżyję jeszcze kilka lat ,
Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach mat,
I pokonam moje lęki zachowując się jak kat"
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009
@Nowy.
Zaproponowalem te mape, bo jest grywalna, zamiast azteca na ktory wiele osob narzekalo ze wzgledu na lagi. Niekoniecznie sie sprawdzila choc akurat dzis gralo na niej 15 osob.
@ martwa
chetnie sobie pogram d1 i nawet azteca (ale patrz wyzej).
@ Tomash
chcesz grac ze statsiarzami czy popykac jak zwykle w dobrym towarzystwie?
Mi osobiscie los serwerka jest kompletnie obojetny. Dlatego sie tu produkuje i czesto wchodze na serwer pierwszy na speca zeby sie jakos rozkrecil.
Pzdr.
_________________ I was born, like a twister, to walk alone.
Wysłany: Sro 18 Lis, 2009
co do statystyk typu "rank", "top15" to chyba nie jest najlepszy pomysł... ludzie zaczną grać tylko tak, aby "nabić" lepsze statystyki... mija się to z celem troszkę Gryf dobrze napisał... Lepiej w dobrym towarzystwie a nie ze "statsiarzami"
mapy... mi się wydaje, że dobrym pomysłem będą jednak głosowania na kolejne mapy... będzie mniejsze prawdopodobieństwo, że ludzie wyjdą po mapach, które sami wybrali
można spróbować, jeżeli się nie przyjmie to można wrócic do "starego" systemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum