Wiek: 35 Dołączył: 16 Mar 2004 Posty: 1351 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 19 Lis, 2009
panowie czegos nie rozumiem mowicie o MC ? czy o votemap bo w votemap macie all mapy i mozecie dac cos innego..
Niedowno bylo cos innego to nikomu sie nie podobalo i chcieli te standardy a teraz to jest zle ??juz was nie rozumiem
Imo same standardy sa potrzebne zeby nowi gracze na serwie nie wychodzili na mapce ktorej nie znaja/nie lubia. Chyba nie chcemy grac ffa 3vs3? Musimy przyciagnac nowych graczy bo starzy jak widac maja coraj mniej czasu (praca, rodzina itd) lub ochoty na gre w cs. Voty sa potrzebne kiedy serwer bedzie pelen starych graczy (a ostatnio o to ciezko) zeby moc zmienic mapke na jakis znany niestandard bo wiadomo ze i tak bedziemy sie dobrze bawic, a na pieciu mapkach w kolko mozna sie znudzic. Pisalem o tym wczesniej.
Co do aztec_classic to wolalem nowy. Glownie ze wzgledu na to ze nie moge rzucic granatow zza skrzynki przy raszu na most (sufit jest za niski albo musze sie nauczyc).
Pzdr Mariusz
_________________ I was born, like a twister, to walk alone.
Wysłany: Pią 20 Lis, 2009
Hiena napisał/a:
Kemoiz,
zacznij od cl_weather na 0 (czy jakoś tak)
oj Hienek w tym temacie to nasuwa mi sie jeden tekst "nie ucz ojca robic dzieci"
Na aztecu nie da sie grac bo serwer nie wyrabia (chyba, ze juz jest lepiej po tym czyszczeniu, nie gralem). Oczywiscie, sprawdzalem to tez na roznych ustawieniach - przy zmniejszonych ratach i interpie 0.03-0.05 nie jest to az tak widoczne ale nadal odczuwalne. Z tym, ze wiecie jakie ja mam podejscie do takich ustawien
Hmm.. Może dało by rade, aby na servie były wymuszane takie ustawienia:
rate od 20000 do 25000 cl_cmdrate od 70 do 100 cl_updaterate od 70 do 100 ex_interp od 0.01do 0.03
Myślę, że nikomu by to nie zaszkodzi, ale wręcz przeciwnie pomoże.
Nie było by wtedy takiej dużej różnicy między graczami.
Nie cięło by postaci przede wszystkim.
Bo jak się patrzy jak niektórzy biegają i ich tnie, to się słabo robi (nie będę tych osób już tutaj wymieniał).
PS: Oczywiście to jest tylko propozycja.
Pozdrawiam Tomek.
_________________ "Czy przeszkadza komuś, że ja żyję,
Ile stracą jak przeżyję jeszcze kilka lat ,
Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach mat,
I pokonam moje lęki zachowując się jak kat"
Wiek: 35 Dołączył: 16 Mar 2004 Posty: 1173 Skąd: Warszawa
kemoiz
chyba trzeba uczyc
gram na aztecu u siebie i nie mam najmniejszych problemów.
niezaleznie czy jest to od Pawła czy na własnym łączu
jest to jedna z moich ulubionych map i nie miewałem nigdy z nia problemów.
_________________ Niech Wam ziemia lekka bedzie
itd itp bla bla:-)
dla mnie updaterate i cmdrate powinno byc MINIMUM 80. Serw wymusza 50 czy tam 60 a to blizej 20 niz 100... rate tez da sie wymusic na min 20000 + przy ustawieniu wymuszania interpa na 0 - wiec przy minimalnych 20k/80 wychodzilby 0.014 - na takim gra sie bardzo dobrze i nie skacze sie nikomu.
Hiena napisał/a:
kemoiz
chyba trzeba uczyc
gram na aztecu u siebie i nie mam najmniejszych problemów.
niezaleznie czy jest to od Pawła czy na własnym łączu
jest to jedna z moich ulubionych map i nie miewałem nigdy z nia problemów.
Tylko, ze ja mowie o czyms bardziej zlozonym niz wlasne fpsy...
20.11.2009 - server dziś się restartował 4 razy z niewiadomych powodów.
Oprócz tego mankamentu wszystko idealnie działa.
_________________ "Czy przeszkadza komuś, że ja żyję,
Ile stracą jak przeżyję jeszcze kilka lat ,
Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach mat,
I pokonam moje lęki zachowując się jak kat"
hmmm co do starego azteca i respow to mozna respy pozmieniac bez skutku dla graczy w postaci koniecznosci ponownego sciagania mapy.
jkaby co to Stygus wiesz gdzie jest maua
jest jeszcze dustyaztec bardzo malo fps zjada - ale z tego co pamietam brak jej efektow dzwiekowych kiedy sie przechodzi mostem i schodkami i oczywiscie zero deszczu. I jakos duzo latwiej wesc woda na bees ktos chyba na innej wysokosci zrobil parter
Hienko co do nominacji bo chyba nikt ci nie odpowiedzial to mozna to ustawic na wiele ssposobow - najlepsza chyba wersja jaka jest u nas rowniez na serwerach to takie cos ze gracze nominują mapy ktore potem pojawia sia na koniec mapy w vocie. Czyli np gracze nominowali d2,aztec, kabul, vertigo, d1,train, nuke cos - do vota z tego zbioru ida mapy , ktore nie byly grane wczesniej x map(to jest wybor ustawienia u nas jest na 5) czyli w vocie dostaniesz vertgido, d1, train,cos bo np d2 byl grany 2 mapy wczesniej a aztec 3 mapy wczesniej wiec odpadly z vota mimo nominacji. Odpadaja tez mapy z najmniejsza iloscia glosow w nominacji bo vote zawiera 4/5 map.
Ja osobiscie jestem za twardym mc jakos nominacje mi sie nie podobaja choc maja wielu zwlennikow. No ale to moje priv odczucie.
PS. u mnie jeszcze nie ma 17.45 18 listopada to chyba zdązylam hahahahha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum